Färger på masterbatch och plastgranulat

2015-11-02

Formblåsning extruderar fram plastgranulatet som färgas in med olika Masterbatch. Under år 2015 har plastgranulaten innehållit mycket pastellfärger som t.e.x. röd masterbatch, turkos masterbatch, vit samt gul masterbatch.

Hösten 2015 har bestått mycket av mörkare termoplaster som färgats in med, bland annat har plastgranulatet färgats med mörk grön masterbatch, vinröd masterbatch.

Under 2016 verkar det som att färgerna på plasttillverkning inom formblåsning av produkter för utomhusbruk blir ungefär de samma som 2015, med undantag av designprodukter som kommer innehålla mycket Rosa masterbatch, mörk grön, vit, samt svart masterbatch som alla tilverkas av plastgranulat.

Vid formblåsning av hålkroppar som t.e.x. gastankar för fordon så extruderas plastgranulatet och masterbatchen samt olika bärare såsom antistat tillsammans så de mixas ihop av extrudern innan de fylls upp i accuhuvudet och skjuts ut och sluts ihop av två verktygshalvor där det blåser in luft för att forma den slutliga produkten av formblåst plast.

Masterbatch och plastgranulat

 


 Sociala medier

 Kontaktinfo

Simons Metallindustri & Formblåsning AB

Västergatan 14

335 30 GNOSJÖ

Telefon: 0370 – 913 31

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

Simons Metallindustri & Formblåsning AB
Västergatan 14
335 30 GNOSJÖ
Telefon: 0370 – 913 31
www.formblasning.com